Normafotografia Illustratieve fotografie

Bio

Mijn naam is Norma van der Horst, geboren te Amsterdam maar al zo’n jaar of 20 wonend in Groningen waar ik sinds 2016 onder de naam ‘Normafotografia‘ als freelance fotograaf werk voor verschillende vormgevers, bedrijven, uitgeverijen en overheidsinstellingen.

Het is mijn doel is om, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever, de beelden die ik maak allerlei soorten tekst te laten illustreren, verduidelijken of versterken. Foto’s zijn een enorm sterk communicatiemiddel en kan daarbij een mooi gereedschap zijn om je te onderscheiden. Mijn werk houdt dan ook meer in dan alleen het fotograferen; ik stel mijn ervaring, inzicht en vakkennis graag ten dienste van een opdracht en gebruik mijn creativiteit om een idee of boodschap om te zetten in een fraaie foto/vormgeving die sterk communiceert.

Als Photoshop-enthousiasteling van het eerste uur ben ik daarnaast prima in staat bij ogenschijnlijk lastig uitvoerbare ideeën een herkenbaar en geloofwaardig beeld neer te zetten.

Sinds 2010 heb ik mijn fotografische werkzaamheden uitgebreid met een tweede passie: grafisch vormgeven. De combinatie van fotografie, photoshop en grafisch vormgeven bleek een hele goede; mijn eerste boek Pronkjuwelen van baksteen’, werd in 2018 genomineerd voor ‘Het beste boek van Groningen‘! Inmiddels kan ik met trots melden dat mijn tweede boek ‘Stadjerspaleizen‘, over de Amserdamse School in de stad Groningen is verschenen!

Sinds 2019 ben ik aangesloten bij Stockbureau voor creatieve fotografie Arcangel dat mijn boekomslagen verkoopt voor de internationale literaire markt. Vanaf dit jaar word ik als fotograaf bovendien vertegenwoordigd door De Beeldunie.

Meer weten over mijn werk?

Onder de categorie ‘Fotografie’ boven in het menu zijn allerlei voorbeelden van mijn werk voor verschillende boeken, tijdschriften, websites, uitgeverijen en musea te bekijken. Ik maak echter ook heel graag vrij werk. Dit heb ik nationaal als internationaal geëxposeerd en wordt onder andere te koop aangeboden via ‘onlinekunstenaars’. Mocht u interesse hebben in wat ik voor vrij fotografisch werk maak, klik dan HIER voor mijn site normafineart.com.