top of page
  • Foto van schrijverNorma

Erfgoed & Good Food


Met het fotograferen voor het gloednieuwe Bookazine 'Mooi eten' van Rineke Dijkinga ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Natuurlijk vind ik het nog steeds heel leuk om erfgoed te fotograferen maar met dit project heb ik food fotografie helemaal herontdekt! En het is altijd heel leuk om mijn eigen achtergronden te maken en overal op zoek te gaan naar mooi serviesgoed en bestek. Daarnaast is de 'food' die ik voor Rineke fotografeer een ware inspiratie; niet alleen zijn de gerechten die zij bedenkt heel gezond voor ons maar ook voor onze planeet. Iets dat mij nog meer aanspreekt.


Een aantal pagina's met mijn receptenfoto's uit het bookazine 'Mooi eten'.


Dus ik dacht: waarom niet allebei doen? Het lijkt misschien een rare combinatie maar 'erfgoed & good food' klinkt in mijn oren nog helemaal niet zo gek. In elk geval zal ik de komende tijd nog veel erfgoed fotograferen en staan er ook nog veel meer foodfoto's op stapel. Misschien krijg ik wel weer inspiratie voor vrij werk met voedsel, wie weet. In elk geval heb ik er helemaal zin in en de pagina voor 'good food' is aangemaakt!


'Soilbrothers' Rineke Dijkinga en chef-kok Jonathan Karpathios: "gezond eten begint met een gezonde bodem". Hun interview is ook te lezen in het bookazine 'Mooi eten'.


Bijzonder hapje: Een gezonde chocoladebonbon met een vijg en eetbare biologische bloemen


Comments


bottom of page