top of page
publicaties


 publicaties 
 

Enthousiast over mijn werk en nieuwsgierig of ik iets kan betekenen voor jouw project? Neem dan contact op via:

Naast mijn reguliere opdrachten ben ik vaak druk met grotere en/of bijzondere projecten: ik word bij voorbeeld ingeschakeld om de gehele fotografie van een boek te verzorgen, of moet met mijn camera op pad om foto's te maken voor een tentoonstelling. Daarnaast schrijf ik verhalende en informatieve artikelen (en lever de foto's) die in bladen worden gepubliceerd. Omdat ik word vertegenwoordigd door een buitenlands stockbureau verschijnt af en toe een foto van mij op een roman in het buitenland. Hieronder staan enkele voorbeelden van dit soort mooie opdrachten:

Boek WBooks

Barok in Groningen is een boek over drie kunstenaars uit de 17e eeuw. Voor de vele foto's die ik gemaakt heb voor dit boek reisde ik door Groningen en een stukje Duitsland.

Veenkoloniaal museum

Het Veenkoloniaal museum vroeg mij foto's te maken voor een tentoonstelling over Jugendstil in de Veenkoloniën. Er is ook een catalogus gemaakt waar deze foto's, plus meer, in gepubliceerd werden.

Magazine Het Buiten

Publicatie in het magazine 'Het Buiten'; foto's van Buitenhuis Trompenburg en de restauratie van een van haar plafonds. Klik op de link voor meer restauratiefoto's.

Boek Voorspoed in traditie

Voor het boek 'Voorspoed in traditie', dat gaat over vijf grachtenpanden en hun geschiedenis, fotografeerde ik de gebouwen en maakte bijpassende hoofdstukpagina's. Klik op de link om meer architectuurfoto's te bekijken.

Rineke Dijkinga

Deel twee van het Bookazine 'Mooi eten' waar ik voor Rineke Dijkinga weer veel foto's van gerechten en portretten voor gemaakt heb.

Bookazine Libelle

De cover van het Bookazine 'De Medici' van Libelle was een detail van mijn fine art beeld 'Rome'

Boek

Mijn fine art foto 'Alassio' is gebruikt als coverfoto voor dit boek. (leuk vooral omdat ik de persoon ben die op de foto staat).

Stadjerspaleizen Boekwerk en Partners

Het tweede boek dat ik schreef, vorm gaf en waarvan ik de foto's gemaakt heb voor uitgeverij Boekwerk en Partners gaat over de Amsterdamse School in de stad Groningen. Klik op de link voor een inkijkje.

Magazine 'Monumentaal'

Voor Monumentaal schreef ik een artikel dat vergezeld werd door vele foto's uit mijn boek 'Sadjerspaleizen'. Klik op de link voor een inkijkje.

Mario Withoud

Voor het boek 'Van Schokland gekomen' heb ik een coverfoto gemaakt en de vormgeving van het boek gedaan.

Magazine Noorderland

Ter gelegenheid van het verschijnen van mijn boek 'Stadjerspaleizen' is een artikel en foto's gepubliceerd in Noorderland. Klik op de link voor een inkijkje.

Magazine Erfgoedstem

Voor het magazine 'Erfgoedstem' is een foto met tekst gebruikt n.a.v. mijn boek 'Stadjerspaleizen'. Klik op de link voor meer architectuurfoto's.

Stichting Stolpersteine

De stichting Stolpersteine Groningen publiceerde mijn foto's in hun indrukwekkende boek. De foto's toonden interieurs van een Joodse architect die door de Duitsers is vermoord.

publicatie

Artikel en foto's gemaakt die zijn gepubliceerd op acht pagina's in het magazine.

Kookboek Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga is een begrip in de wereld van gezonde voeding. Voor herdruk van drie van haar kookboeken heb ik een aantal food foto's gemaakt die oude foto's vervangen.

Bookazine Rineke Dijkinga

Met een klein team hebben we een nieuw magazine 'Mooi eten nr.1' van de grond gekregen met vele van mijn speciaal daarvoor gemaakte food foto's. Klik op de link voor een inkijkje.

Biomagazine

Biomagazine heeft in verschillende edities food foto's van mij gepubliceerd.

Tak Architecten

Voor een lezing over de restauratie van het Centraal Station in Groningen zijn foto's gebruikt die ik voor Tak Architecten gemaakt heb van het grote restauratieproject.

Dagblad vh Noorden serie 6X

Samen met journaliste Marte van Santen heb ik foto's gemaakt voor zes verschillende afleveringen over restauraties in het noorden voor Dagblad van het Noorden.

Magazine 'Monumentaal'

Plaatsing op de cover en in het binnenwerk een artikel over de Amsterdamse School, door mij geschreven en gefotografeerd.

Treaoar Uitgeverij 010

Mijn foto's van vele kunstwerken van Jaap van der Meij zijn aflopend (beeldvullend) in dit boek gepubliceerd. Aan het boek waren ook tentoonstellingen in vier musea gekoppeld waar ook foto's van mij werden geëxposeerd.

Boekwerk en partners

Pronkjuwelen van baksteen is een boek waarvoor ik de tekst, vormgeving en fotografie zelf heb gedaan. Klik op de link voor een inkijkje.

Friese Pers

Voor dit boek, dat in drie talen allerlei facetten van de provincie Drenthe toont, heb ik alle fotografie verzorgd.

versteende welvaart

Voor het boek 'Versteende Welvaart' heb ik in 2006 bijna vierhonderd foto's gemaakt. Op de pagina architectuur zijn enkele foto's uit dit boek te zien.

Zelf uitgegeven boek

Het Gronings Tussengebied is een eigen uitgegeven boek waarvan ik de tekst, vormgeving en fotografie tot een boek heb gebundeld ter gelegenheid van Waddenzee 15 jaar UNESCO wereld erfgoed. Voor een inkijkje klik op de link.

bottom of page