top of page
op molende gooyer_edited_edited.jpg
norma1.jpg

NORMA VAN DER HORST

Normafotografia: "erfgoed & good food": misschien een ongebruikelijke combinatie maar van zowel oude gebouwen en ambachtelijk werk als voor gezonde voeding word ik elke keer weer enthousiast en doe ik niets liever dan met mijn camera al die schoonheid tot in de details vastleggen. 

 

Gezonde, plantaardige voeding fotograferen is voor mij niet alleen een fotografie opdracht; ik hoop met mooie, smakelijke en creatieve foto's mijn steentje te kunnen bijdragen aan de bewustwording van een gezondere manier van leven die gunstig is voor mens, dier en voor de planeet. 

 

Normafotografia is sinds 2006 de bedrijfsnaam waaronder ik vele opdrachten heb uitgevoerd als freelance fotograaf. Portretten, landschappen, bedrijfsfotografie, foodfotografie, reportages, architectuurfotografie, stillevens in de studio en fine art fotografie, ik heb het allemaal gedaan. Daarnaast ben ik me steeds meer gaan ontwikkelen op het gebied van vormgeving en tekstschrijven, met een aantal gepubliceerde boeken tot gevolg (waarvan een zelfs genomineerd als "Beste boek van Groningen" in 2017). Hierdoor denk ik graag mee over het uiteindelijke resultaat en op die manier kan ik mijn fotografie daar zo goed mogelijk op afstemmen.

Architectuur-landschaps-fotografie-Norma
Fine-art-portretten-fotografie-beeldbewe

Omdat ik al decennia lang werk met Photoshop is het verwijderen van ongewenste elementen zoals vlekken, deuken, bepaalde objecten die het beeld onrustig maken etc. voor mij een fluitje van een cent. Hierdoor komen gebouwen, gerechten, voorwerpen en zelfs personen nog beter tot zijn recht en kan ik daarnaast mijn eigen visie, en die van de klant, het beste weergeven. 

bottom of page