top of page
  • Foto van schrijverNorma

Bijzonder in Bolsward


Met een grote en een kleine schoen aan mijn voeten, beklom van de week de steigers voor het 17e eeuwse Stadhuis te Bolsward. Mijn voetoperatie (twee weken geleden) mocht mijn kans om het restauratiewerk aan de gevel te kunnen fotograferen, gewoonweg niet ontnemen. Hoog boven de grond negeerde ik mijn kloppende voet en mijn hoogtevrees en werd mij een kijkje gegund in de steenhouwerijkeuken van Arnold Heida en zijn collega van steenhouwerij de Vries. Prachtig wat zij doen en allemaal maken! (binnenkort te zien en te lezen in de krant)


Als kers op de taart werd ik daarna nog getrakteerd op een rondleiding door het prachtige gebouw, vanaf de vloer - met 17e eeuwse Rode Weser zandsteen - tot aan de toren waarvan de balken zijn aangetast door het jarenlange gewicht van 130 ton metselwerk en de genadeloze tanden van de bonte knaagkever. Op de plaats van de spits stond nu nog de uitgedroogde kerstboom van afgelopen feestdagen. Die zal verdwijnen als de spits zelf weer wordt teruggezet van zijn uitje naar Sneek, waar hij via waterwegen naartoe is vervoerd om te worden gerestaureerd. Dat is voor mijn boekproject weer een mooi onderwerp!


Doordat het terrasverbod nét was opgeheven kon ik uiteindelijk na het werk nog even met mijn chauffeur (partner), die uren braaf op me had zitten wachten, van de zon genieten op een terras! Wat een fijn beroep heb ik toch! : )


Comments


bottom of page