top of page
  • Foto van schrijverNorma

Vliegende vogels op plafonds Trompenburg!


Weer bij Buitenplaats Trompenburg geweest waar nog steeds hard gewerkt wordt aan het vrijmaken van de plafonds. Prachtige schilderingen met vogels komen steeds meer tevoorschijn..

Toen ik voor het eerst bij buitenplaats Trompenburg mocht langskomen was het plafond boven de trap in de hal nog vrijwel wit. Er was al onderzoek gedaan of zich onder die witte verf ook van die mooie schilderingen zouden bevinden als op andere plekken in het gebouw, waardoor er een kleine groene plek te zien was. Dit was niet de originele schildering maar een sticker met de afbeelding die op die plek was gevonden.


Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en zijn er steeds meer vogels te zien doordat er een hardwerkend team met chirurgische mesjes de witte verf millimeter voor millimeter weet weg te krabben. De vogels in de schilderijen die in de 'nisjes' in de muren hangen vertonen gelijkenissen met die in de plafondschildering. Wat zal dat een enorm verschil maken als straks alles is vrijgelegd en gerestaureerd en de vogels vol ornaat overal om je heen te zien zijn. Voorlopig zijn ze daar nog wel bezig dus het is nog niet mijn laatste bezoek geweest!


Links het vrijwel witte plafond met sticker over de grote vogel die op de rechterfoto al meer te

zien is (aan de linkerkant). Meer bekijken >

Comments


bottom of page