top of page
  • Foto van schrijverNorma

Twee kastelen, één naam


Kasteel Oudaen in Breukelen, deels nog in de steigers


Wist je dat er niet een maarliefst twéé kastelen Oudaen zijn? Ik in elk geval niet, tot in er een ging fotograferen vorige week. In de binnenstad van Utrecht staat het stadskasteel Oudaen uit de 14e eeuw. Een imposant gebouw aan de Oudegracht met een proeflokaal, theater, brouwerij en historische zalen.

Kasteel Oudean in Breukelen is een heel ander gebouw; een bewoonde buitenplaats aan de Vecht - uit dezelfde eeuw als het stadskasteel - met een zeer goed bewaard gebleven torentje uit de 16e eeuw. Hier had restauratiebedrijf den Hartog aan de voegen gewerkt en voor mijn boekproject over bijzondere restauraties wilde ik daar natuurlijk graag een kijkje - en een aantal foto's - komen nemen.


De steigers, glibberig van de regen, waren al deels afgebroken maar ik waagde het toch naar boven te klimmen. Je moet er toch wat voor over hebben om iets bijzonders te fotograferen, nietwaar. Na mijn avontuur op molen de Gooyer dacht ik dat ik niet zoveel moeite zou hebben met de hoogte maar als er delen van een steiger zijn verdwenen en alles waar je op staat is glad voel je je als hoogtevreespatiënt toch verre van op je gemak. Ik was dus blij toen ik wat later de grond weer met beide voeten onder me kon voelen.


Jammer dat het weer niet erg mee wilde werken maar ik ben in elk geval nog even boven geweest. Van de eigenaar mag ik gelukkig nog eens terugkomen bij andere werkzaamheden dus dit verhaal wordt nog vervolgd...
Comments


bottom of page