top of page
  • Foto van schrijverNorma

2021

2021 was een kleurrijk jaar vol mooie opdrachten en publicaties, bijzondere ontmoetingen en nieuwe uitdagingen (waaronder boven op een molen fotograferen met hoogtevrees, in een krappe ketel van een stoomgemaal kruipen om de beste foto te maken, mee op een boot die een iconisch huisje uit mijn jeugd begeleidde).


Boek

Voor mijn boekproject heb ik vele steigers beklommen, honderden kilometers gereden en sympathieke mensen uit het restauratievak ontmoet die mij hebben geholpen en veel hebben geleerd. En Januari staat alweer volgepland met nieuwe restauraties!

Food

Naast het fotograferen van al dat monumentale moois kwam ik bij toeval - sinds jaren- weer in aanraking met Foodfotografie. Het betrof vooral voedzaam, gezond eten dat met liefde voor de natuur was geproduceerd wat mij als natuurliefhebber natuurlijk heel erg aanspreekt. Geweldig was voor mij ook dat ik vaak de vrije hand kreeg in de styling dus ik kon me lekker uitleven met het schilderen van achtergronden, het uitzoeken van geschikt servies en mooie props etc.Toen ik werd gevraagd voor het fotograferen voor het nieuwe magazine van Rineke Dijkinga, "Mooi eten" was dat een kolfje naar mijn hand. Wat een fijne samenwerking met dit kleine team dat in een paar maanden een prachtig magazine in elkaar heeft weten te zetten! En wat heb ik ook daarvan weer veel geleerd: mijn keuken zal nooit meer hetzelfde zijn! Ik heb zelfs een droogoventje aangeschaft!


Anyway, een fijn jaar met veel verschillende projecten, inclusief sportportretten (waaronder van schaatskampioene Marijke Groenewege maar daarover later meer) en redactioneel werk. Helaas niet toegekomen aan mijn vrije werk maar dat gaat misschien het komend jaar wel weer lukken. Op naar 2022!


Mijn droogoventje: Hiermee kun je allerlei voedingsmiddelen drogen. Zo kun je deze langer bewaren terwijl de voedingsstoffen bewaard blijven. Ook kun je 'fruitleer' maken; je pureert verschillend fruit en dat smeer je uit over de lade van de droogoven. Een aantal uren drogen en je hebt een 'plak' (zie onderste lade in de foto) die je kunt snijden en waarvan je de stroken tot rolletjes kunt oprollen. Zo heb je altijd een gezond en lekker tussendoortje tot je beschikking!

Comments


bottom of page